Bel ons op 076 - 541 25 62
Gratis verzending vanaf €20,-   30 dagen bedenktijd   Fysieke winkel

Wassen & drogen


Qdealer.nl heeft een van de meest uitgebreide assortimenten in witgoed: wasmachines, drogers, centrifuges, je kunt het zo gek niet bedenken.


Wasmachine

Een wasmachine zorgt ervoor dat je was altijd schoon is terwijl je alleen maar op de knop hoeft te drukken. Het is belangrijk dat je een wasmachine kiest die goed bij jou past. Wasmachines zijn er in vele verschillende soorten en maten.

Tips bij het kopen van een wasmachine:

  • Toerental: de meeste wasmachines hebben een maximaal toerental van 1400 of 1600, deze toerentallen gebruik je voor de katoenwas. In principe geldt: hoe hoger het toerental, hoe droger de was.
  • Water en energie verbruik: een machine die zuinig de was doet is goed voor het milieu en de portemonnee, maar het beïnvloed de wasprestaties niet positief. Energiegebruik en snelheid zijn elkaars tegenpolen: zuinigheid gaat meestal ten koste van snelheid en andersom. En wasmachines met een laag waterverbruik spoelen niet altijd goed.
  • Lawaai: wil je graag een stille wasmachine? Of maakt het je niet zoveel uit? Er zijn wasmachines die een speciaal nachtprogramma hebben zo dat je heerlijk door kunt slapen.

Wasdroger

Een wasdroger zorgt ervoor dat je was droog is zodat het gelijk de kast in kan. Ook hierbij is het belangrijk dat je een wasdroger kiest die goed bij jouw gebruik past.

Tips bij het kopen van een wasdroger:

  • Soort wasdroger? Afvoerdroger, condensdroger, warmtepompdroger, gaswasdroger.
  • Capaciteit: hoeveel kleding wil je in een keer drogen? Een wasdroger is het zuinigst als hij vol zit.
  • Energieverbruik: warmtepompdrogers verbruiken bij 3 keer per week drogen met verschillende programma's gemiddeld €37 per jaar, condensdrogers €77 en afvoerdrogers zo'n €75. Het energieverbruik van gaswasdrogers is iets minder dan of vergelijkbaar met warmtepompdrogers.
  • Lawaai: sommige drogers maken heel erg veel lawaai, als lawaai een probleem is voor je moet je hier goed opletten.

Was en droog combinatie

Heb je liever een wasmachine en droger in 1 zodat je ruimte bespaard? Dan is een was-droogcombinatie iets voor jou. Het werkt hetzelfde als een droger en wasmachine, alleen dan is het 1 apparaat.

Centrifuge

Ook een centrifuge kan een optie zijn als je je was droog wilt hebben. Het werkt anders als een droger, maar levert hetzelfde resultaat op en een centrifuge is (meestal) compacter als een droger. Handig voor op de camping!