Bel ons op 076 - 541 25 62
Gratis verzending vanaf €20,-   30 dagen bedenktijd   Fysieke winkel

Videocamera's


Natuurlijk is het makkelijk om je telefoon uit je broekzak te halen om er even een filmpje mee te schieten. Als u belangrijke gebeurtenissen echt mooi vast wilt leggen, zult u zo'n kleine smartphone camera echter niet voldoende vinden. Een goede camcorder met hoge resolutie en optische beeldstabilisatie is tegenwoordig niet zo duur meer, en geeft een enorme sprong in kwaliteit. Producten als die van GoPro kunt u zelfs op uw hoofd of aan uw jas binden, waardoor u handsfree op kunt nemen! Ideaal voor op wintersport bijvoorbeeld.


Ons assortiment in videocamera’s

HD videocamera’s

Met de opkomst van hoge filmkwaliteit op smartphones is het steeds belangrijker dat een camcorder zich kan onderscheiden in kwaliteit en gebruiksgemak. De resolutie bepaalt hoe scherp de opnamen worden en hoe vloeiend ze zijn wanneer ze afgespeeld worden. Daarnaast bepaalt de beeldstabilisatie in welke mate de camcorder trillingen en schommelingen corrigeert, zodat je een vloeiend en schokvrij beeld krijgt.

4K videocamera’s

Een 4K videocamera lijkt op het eerste gezicht best veel op een HD videocamera maar een 4K camera neemt het beeld gemiddeld 4x scherper op dan een HD videocamera.

3D videocamera’s

Met de opkomst van 3D weergave, en steeds meer TV's die 3D weergave ondersteunen, is de volgende stap natuurlijk het zelf opnemen in 3D. Er zijn tegenwoordig al een aantal videocamera's waarmee dat kan.

Actioncams

Actioncams worden over het algemeen gebruikt om beelden vanuit jouw point of view vast te leggen. Hierdoor zijn ze enorm populair bij de extreme sporten of worden ze gebruikt bij beveiliging. Deze modellen zijn vaak waterdicht, stofdicht en schokproof. Bovendien kunnen ze op verschillende manieren bevestigd worden.

Dashcams

Dashcams worden steeds vaker gebruikt in auto's. Een dashcam wordt bevestigd op het dashboard van een auto en zorgt ervoor dat je altijd beelden hebt van bijvoorbeeld een aanrijding. Dit is handig (en steeds vaker ook verplicht) voor de verzekering. Dashcams zijn er in vele soorten en maten en er zijn zelfs al camera's die voor en achter de auto filmen.

Tips bij het kopen van een videocamera:

  • Let op de geheugenkaart. Als een geheugenkaart sneller is dan je videocamera, heb je er niet veel aan. Kijk in de handleiding van de videocamera voor de juiste snelheidsklasse.
  • Download de handleiding. Veel handleidingen zijn op internet te downloaden. Zo kun je voor je een videocamera gaat kopen al een beter beeld van de camcorder krijgen. Let vooral op de kleine lettertjes.
  • Ingebouwd geheugen of kaartjes. Wil je een videocamera kopen met harde schijf of ingebouwd flashgeheugen, dan ben je flink duurder uit dan wanneer je kiest voor een videocamera die alleen op een geheugenkaart opneemt.
  • Ga je een videocamera kopen, laat je dan niet misleiden met een heel groot zoombereik. Bij een zoombereik van meer dan 30 keer heb je zeker bewogen filmpjes.