Bel ons op 076 - 541 25 62
Gratis verzending vanaf €20,-   30 dagen bedenktijd   Fysieke winkel

Fotocamera's


Qdealer.nl biedt een zeer ruim assortiment fotocamera's aan. Het kan echter lastig zijn de goede soort te kiezen. U zult vast wel eens bij de WK finale of naast de rode loper van die grote lenzen gezien hebben. Deze spiegelreflexcamera's (of (D)SLR's) zijn voor de professional of de enthousiaste hobbyist een zeer goede keuze. U kunt de lenzen vervangen, brandpuntafstanden en beeldhoeken aanpassen en nog veel meer. Gaat u op vakantie en wilt u een makkelijk en draagbaar toestel hebben dat alsnog mooie kiekjes kan schieten, dan is een compactcamera voor u. De meeste compactcamera's hebben een automatische modus die precies weet welke instellingen er gebruikt moeten worden. Klik gerust even rond, keuze genoeg!


Ons assortiment in fotocamera’s

Compactcamera

De compactcamera is een veelzijdige camera voor het eenvoudig en snel maken van foto's. Ben je op zoek naar een camera waarmee je makkelijk foto's kan maken? Het merendeel van deze camera's beschikt over een automatische modus die de juiste instellingen voor je kiest. Heb je liever zelf de controle over instellingen als sluitertijd en diafragma? Dan kun je kiezen voor een compactcamera met een handmatige instellingsmogelijkheid.

Spiegelreflexcamera’s

Spiegelreflexcamera's, ook wel DSLR of SLR genoemd, zijn veelzijdige camera's met een verwisselbaar lenzensysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om van verschillende beeldhoeken en brandpuntafstanden gebruik te maken. Daarnaast onderscheidt de camera zich vaak door de snelheid van het focussysteem en de beeldverwerker. De beelden zijn van een hoge kwaliteit, net als de systemen in de spiegelreflexcamera zelf. Hierdoor heb je niet alleen een duurzaam systeem, maar ben je ook flexibel om de foto geheel naar je eigen hand te zetten.

Systeemcamera’s

Systeemcamera's, ook wel hybride camera's genoemd, zijn compacte camera's met een verwisselbaar lenzensysteem. Dit betekent dat je met een groot verscheidenheid aan lichtwaardes en brandpuntafstanden kunt fotograferen. Het grote verschil met de klassieke spiegelreflexcamera is dat systeemcamera's geen spiegel meer hebben. De beelden vind je nu door de elektronische viewfinder of op het LCD-scherm in plaats van de optische zoeker. Hiermee is veel ruimte gecreëerd, waardoor de body's en de lenzen compacter zijn geworden.

Tips bij het kopen van een camera:

 • Voorbereiden
  Lees welke soorten camera’s je kunt kopen. Het gewenste zoombereik is belangrijk in de keuze, maar denk ook aan grootte, gewicht, instelmogelijkheden, verwisselbare lenzen en waterdichtheid.
 • Zoombereik
  Zoek je een compactcamera waarmee je veel tegelijk op de foto kunt zetten, zoek dan een camera met '24 mm wide' of minder. Bij een hogere waarde komt er minder in beeld. Sommige fotocamera’s hebben inmiddels zo'n groot zoombereik dat het lijkt alsof je door een rietje kijkt als je helemaal inzoomt. Dan is het lastig om de camera stil te houden. Probeer dat uit in de winkel.
 • Scherm en zoeker
  Het beeld op het scherm van de camera zegt iets over de kwaliteit van het scherm, niet over de kwaliteit van de foto. Met een kantelbaar of draaibaar scherm kun je foto's vanuit lastige hoeken maken.
 • Fotokwaliteit
  Kijk naar de getallen op de lens: achter een 1 met een dubbele punt staat bijvoorbeeld 1:2.8-5.6. Hoe lager de getallen achter de dubbele punt, hoe meer licht op de sensor kan vallen. Dat is fijn bij weinig licht.